sâmbătă, septembrie 04, 2010

Curățirea RAM-ului cu Google Chrome

  Google Chrome - rapid, ușurel dar și foarte flămînd. Navigînd mai mult timp, cred că ați observat sau nu, eu da, că timpul e direct proporțional cu RAM-ul. Deci cu cît timpul de cînd a fost deschis browserul e mai mare, cu atît se ridică și memoria RAM a lui.

O dată cu apariția noilor versiuni, în Chrome apar o mulțime de chestii noi, una din ele e destinată poftei pentru RAM, numită Purge Memory.

Purge Memory - este un buton adăugător care curăță RAM-ul de murdăriile lăsate de Chrome. Pentru a-l activa e nesecar să porniți Chrome-ul cu un parametru adăugător, și anume --purge-memory-button. După care veți avea un buton, în fereastra Task Manager (pentru deschiderea rapidă formați Shift + ESC), numit Purge Memory, după apăsarea lui veți vedea o scăderea a memoriei RAM ocupate de Chrome.p.s. pentru activare adăugăm la shortcut-ul pentru Chrome, următorul parametru --purge-memory-button

8 comments:

PerSeM spunea...

Facut update la browser citeva zile in urma, dar nu am "Purge memory" (

flienteen spunea...

@PerSeM la shortcut-ul de la chrome, la sfîrșit adaugi --purge-memory-button
^_^

PerSeM spunea...

whoops. nam citit atent :D

flienteen spunea...

nope) asta eu am adăugat după ce am văzut comentariul tău -_-

Anonim spunea...

thx, prea mult păpa în ultimul timp )

Anonim spunea...

Cum pot edita shortcut-u din meniul la Ubuntu 10.10 ? Sau in Docky ?

nicu spunea...

Bun articol. Curatirea RAM-ului cu Google Chrome. Eu foloseam Mozilla,a cum o sa incerc si eu Chrome, poate chiar e bun! Eu iata ce vreaus a va propun: jucati oameni buni casino online e super tare, mai ales daca va plac jocurile online.

omr spunea...

cel putin pe blogul tau postezi chestii interesante...mai pune si ceva despre sport!

Trimiteți un comentariu